توی چند سلسله پست میخوام یه سری اطلاعات راجع به پروسه اپلای برای گرین کارت آمریکا از طریق روش NIW بدم.
از همین اول بگم که من وکیل مهاجرتی نیستم و ممکنه همین اطلاعاتی که اینجا بدم ناقص باشه و حتی غلط باشه. بنابراین اینجا مرجع قانونی برای کسی نیست و از همگی میخوام که خودشون هم تحقیق کنند. قوانین و شرایط در مرور زمان تغییر میکنند. من فقط اینجا میخوام در مورد تجربیات خودم بنویسم.
معمولا دانشجو های دکترا و کسانی که به صورت فرصت مطالعاتی با ویزای J وارد آمریکا میشن درصورتی که زمینه تحقیقاتی خوبی داشته باشن میتونن برای EB1 یا EB2-NIW اپلای کنن. مخفف NIW میشه National Interest Waiver. که هر شخص باید ثابت کنه که وجود اش و زمینه تحقیقاتی اش برای آمریکا مفید هست و از دولت آمریکا درخواست میکنه که بهش اقامت یا گرین کارت بده.
روند اپلای کردن برای NIW ممکنه پیچیده باشه و به همین خاطر خیلی از بچه ها با گرفتن وکیل کار شون رو جلو میبرن. البته خیلیا هم بودن که خودشون اپلای کردن و پذیرفته هم شدن. دیگه این به هر فرد مربوطه که خودش اپلای کنه یا به وکیل کارشو بسپاره. من خودم ترجیح دادم که وکیل بگیرم چون زیاد به کیس خودم مطمین نبودم و وجود یک وکیل که هزاران کیس رو بررسی کرده و تجربه داره میتونه بهم کمک کنه.
دو تا وکیل معروف وجود دارن. اولیش Chen هست که آدرس سایت اش اینه:https://www.wegreened.com/
دومی Porter هست که آدرس اش اینه : https://www.highskilledimmigration.com/
هر دو تا وکیل های خوبی هستند و تقریبا هیچ فرقی ندارن.
مرحله اول ایمیل زدن به این دو تا وکیل هست که به صورت رایگان رزومه تون رو بررسی میکنن. اول CV تون رو آماده کنید و وارد سایت شون بشین یه جایی داره به اسم Free Evaluation که به صورت مجانی بهتون میگن که آیا کیس شما رو قبول میکنند یا نه.
بعد چند ساعت یا چند روز بهتون جواب میدن. یا میگن که در حال حاضر نمیتونن کیس شما رو قبول کنند. یا میگن که کیس شما رو قبول میکنن و یا میگن که کیس شما رو با گارانتی قبول میکنند. گارانتی یعنی اینکه اگر پرونده شما توسط اداره مهاجرت آمریکا رد بشه وکیل یا پول تون رو بهتون پس میده یا اینکه دوباره به صورت مجانی اپلای میکنه. بنابراین وقتی وکیل بهتون گفت که Full Refund میده یعنی اینکه کیس تون خوبه و احتمال قبولی بالایی داره.
من خودم به شخصه به چن ایمیل زدم ولی چن گفت که کیس منو قبول نمیکنه. ولی پورتر به من گارانتی فول ریفاند داد.
اینکه چرا یه وکیل قبول میکنه و یکی دیگه قبول نمیکنه به سیاست های وکیل بستگی داره. بعضی وکیل ها به تعداد سایتیشن ها حساس هستند و میگن که حتما باید یک تعداد مشخصی سایتیشن داشته باشین. ولی بعضی وکیل ها به این نگاه میکنند که زمینه تحقیقاتی شما چقدر برای آمریکا مفیده. مثلا کسی که داره روی سرطان کار میکنه خیلی میتونه روی مفید بودن تحقیق اش مانور بده. بنابراین من توصیه میکنم که با هر تعداد ساتیشن و مقاله هم که دارین به وکیل ایمیل بزنین و نظر اش رو بپرسین. حتی من دیدم که کسی بدون داشتن حتی یک مقاله و یک سایتیشن گرین کارت گرفت.
این نکته رو هم بگم که هر کس چه داخل و خارج آمریکا میتونه برای این گرین کارت اپلای کنه و خیلیا هستند که از ایران تونستن گرین کارت بگیرن.
من کیس خودم اینجوری بود که در زمان ایمیل زدن برای ارزیابی اولیه ۳ تا ژورنال و ۱ کنفرانس بین المللی داشتم. با ۸ تا سایتیشن.
مرحله بعدی اینه که پیشنهاد وکیل رو قبول کنید. وقتی قبول کردین وکیل براتون یه قراداد میفرسته. شرایط و مبلغ دستمزد رو بهتون میگه. که باید اونو رو امضا کنید.
مثلا چن فکر کنم حدود ۴۵۰۰ تا میگیره که اگر بخواین توصیه نامه هم به پرونده تون اضافه کنید یه مبلغی هم بابت اون میگیره. ولی پورتر ۶۰۰۰ دلار میگیره که میتونین توی ۱۲ ماه قسط بندی کنید و هر ماه ۵۰۰ تا پرداخت کنید.
مرحله بعدی وکیل براتون یه پرتابل و اکانت درست میکنه که از این به بعد همه مکالمات و کارها اونجا انجام میشه.
فعلا تا همین جا کافیه. مرحله های بعدی رو توی پست های بعد توضیح میدم.
پستت عالی بود!
منتظر بعدیها هستم. موفق باشی.
خواهش میکنم
شما هم موفق باشید